Múzeumpedagógia

TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ, KEDVES PEDAGÓGUS!
 
A Damjanich János Múzeumban igyekszünk teljesebbé tenni a múzeumlátogatás élményét a gyerekcsoportok számára az egyes korosztályok érdeklődési körének megfelelő programkínálatunkkal.

Kiemelt céljaink között szerepel a diákok identitástudatának és a lokálpatriotizmusának erősítése (helytörténethez, valamint a hon- és népismerethez kapcsolható óráinkra alapozva), a muzeológia és a múzeumi munka megismertetése, valamint a múzeum értékeinek diákok általi felfedezése és megőrzése. Ezen célok megvalósításával egy olyan múzeumbarát, a kiállításokat megérteni és befogadni képes generáció nőhet fel, mely a múzeumlátogatást kulturális alapszükségletnek tekinti.

Ebben kívánunk segítséget nyújtani az általános és középiskolai diákok számára meghirdetett múzeumpedagógiai óráinkkal és foglalkozásainkkal, melyek az iskolai képzés során elsajátított tananyag könnyebb feldolgozásához, és érthetőbbé tételéhez nyújtanak új információkat. A múzeumpedagógiai órák az állandó és az időszaki kiállításokra támaszkodva bővítik a diákok ismeretanyagát, szoros összhangban az iskolai tanmenettel.

A múzeumlátogatás előkészítésében, tárlatvezetés vagy múzeumi foglalkozás előjegyzésében az 56-421-602 telefonszámon, a pamarcsi(kukac)djm.hu címen vagy személyesen kaphat segítséget.

Reméljük, látogatásával megtisztel bennünket!


Múzeumpedagógiai foglalkozások

Múzeumpedagógiai foglalkozások tervezete

Múzeumpedagógiai foglalkozások

A teljes anyag Múzeumpedagógia\Gyere velünk múzeumba! olvasható. A programkínálatunk összefoglalóját az alábbi táblázatok mutatják:

bővebben »

Honfoglalók hétköznapjai

Múzeumpedagógiai foglalkozás

Honfoglalók hétköznapjai

895–896-ban a Kárpát-medence történetének egy új fejezete kezdődött. Az addig egymást váltó népek nagy kavalkádjai után stabil, állandó nép veszi át a terület igazgatását. A magyarság honfoglalás kori arculata hosszú vándorlás után alakult ...

bővebben »

Tanári segédlet a VENDÉGSÉGBEN ŐSEINK HÁZA TÁJÁN programcsomaghoz


Tanári segédlet a VENDÉGSÉGBEN ŐSEINK HÁZA TÁJÁN programcsomaghoz

I. Előkészítés   Lehetőség szerint az előkészítés még az iskolában történjen meg.   1.)   Miért érdemes Szolnokot és a régészeti állandó kiállítást választani?   A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok ...

bővebben »

Tanári segédlet a MÚLT-TÚRA programcsomaghoz


Tanári segédlet a MÚLT-TÚRA programcsomaghoz

I. Előkészítés Lehetőség szerint az előkészítés még az iskolában történjen meg.   1.)   Miért érdemes Szolnokot és a Damjanich János Múzeumot választani?   „Ez egy remek város, csak néhány ember megbolondult. ...

bővebben »