Nyitva tartás
Kiss Pál Múzeum

Nyitva tartás

Kiss Pál Múzeum

Jász-Nagykun-Szolnok Megye
Önkormányzata Jászkun Kapitányok Nyomában címmel nyert pályázatot tematikus út kialakítására
(Pályázati azonosító jel: ÉAOP-2.1.1/C -2008-0018

 

   A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósult meg. A megye 14 településére kiterjedő fejlesztés egyik pontja a tiszafüredi Kiss Pál Múzeum volt. A múzeumban háromféle átalakítási, fejlesztési munkát végeztek el. Egyrészt megtörtént az épület déli bejáratának akadálymentesítése, illetve személygépkocsi parkolóhely kialakítása, a másrészt az épület nyugati szárnyán a belső átalakítási munkát végeztek, ahol foglalkoztató terem kialakítására került sor. Továbbá megtörtént a tetőtér egy részének beépítése, ahol könyvtárszobát alakítottak ki.

   Az átalakítási-beruházási munkák mellett a múzeumi szolgáltatások fejlesztésére is sor került. A foglalkoztató teremben új kiállítást rendeztünk „Történelem lóháton” témacímmel, ahol a látogatók interaktív foglalkozások keretében a füredi nyereg készítésének titkait is megismerhetik. Az állandó kiállítási termekben mágneskártyás beléptető rendszert építettünk ki. Emellett több nyelven elérhető digitális tárlatvezető rendszert és érintőképernyős információs terminált alakítattak ki. Ezzel Jász-Nagykun-Szolnok megyében olyan tematikus túraútvonal alakult ki, amely elősegíti a régió kulturális értékeinek jobb megismerését, az idegenforgalom további fejlődését.

   A beruházási-fejlesztési munkák befejezése után 2011. március 1-től elkezdődött a tartalmi munka, a pályázatban megfogalmazott feladatok megvalósítása. Ennek keretében a Kiss Pál Múzeum foglalkoztató termében a Történelem lóháton című állandó kiállítás mellett kézműves-foglakozások, rendhagyó órák, szakköri és egyéb múzeumpedagógiai foglalkozások, összejövetelek, rendezvények megtarására nyílik lehetőség.


Bővebb információ: http://www.jaszkunkapitanyoknyomaban.hu/site/index.php?f=31&p=11