Főoldal » Tárgyak üzenete

A Damjanich János Múzeum gyűjteménye sok értékes dokumentumot és érdekes fényképet őriz. Hónapról hónapra bemutatunk nektek egyet-egyet ebből a gazdag anyagból.
 
 
 
Az autóban ül: ifj. Tisza Kálmán
A fényképfelvételt készítette: Albrecht Ferenc és Faragó Sándor (közös vállalkozása)
A fénykép készült: Szolnok, 1934. május 14.
 
Albrecht Ferenc fényképész (a felvételt is ő készítette, valamint a MÁV Járműjavítóban és munkásairól is ő készítette az egyéni, csoportos és tablóképeket). Édesanyja is fényképész volt, 1906–1919-ig, a Vörösmarty u. 1793-ban, az udvaron felállított műteremben. Ő maga 1923. július 28-tól fényképésziparos ugyanezen a címen 1934-ig, ezt követően Faragó Sándor nyomda és papír-zenemű- és könyvesbolt tulajdonossal közös vállalkozást hozott létre. Közös munkájuk a Közkereseti Társaság égisze alatt működött 1934. március 16. és 1945 között. A műterem tulajdonosa Albrecht Ferenc. A műterem a Gorove út 20. szám alatt volt, a mai Kossuth úton, a Kossuth tér délnyugati részén, az épület ma már nem nincs meg. Az üzletvezető és kivitelező Albrecht Ferenc.
 
 
A Te családod is őriz régi fotókat? Ha szeretnéd gazdagítani a honlapunk fotóalbumát, küldd el kedvenc képedet (a fénykép hátlapja is érdekes lehet), készíts hozzá rövid leírást. (Segítségül kérdezd meg szüleid, nagyszüleid!)